søndag 16. september 2012

Quiltweekend / " Lappehelg"

Zo weer terug van een gezellig weekend met quiltdames. We waren met 9 dames. 
Het was een gezellig en redelijk productief weekend. Gezellig samen met elkaar genieten van heerlijke maaltijden en voor de liefhebber een glasje wijn.
Maar er moest natuurlijk wel wat genaaid worden. Ieder had zo zijn eigen bezigheden, maar er was veel oog voor elkaars werk en goede tips. Super. Er werden onder andere lopers en quilts gemaakt. Een aantal was aan het breien. Kortom vele verschillende bezigheden.

Ikzelf ben bezig geweest met een aantal verschillende dingen. Enige tijd geleden heb ik op mijn blog al mijn hartenblokken laten zien. Deze lagen nog te wachten om aan elkaar gezet te worden. Daar werd dus aan gewerkt. Nu moet alleen de buitenrand er nog omheen. Ik heb helaas niet meer van de stof die ik ertussen gebruikt hen. Er zal dus wel een paarse rand omheen komen. De vraag is alleen of ik er een heel klein oranje tussenrandje omheen zet. Misschien dat dit de boel net even iets extras geeft. Het zou natuurlijk ook kunnen dat dat teveel van het goeie wordt. Even zien dus.

Sinds enige tijd heb ik een tablet, die ik ook gebruik om een boek te lezen. Nu zag ik een i-pad steun op een site staan die me wel handig leek.
In de "hut" hadden we geen internet en ik heb dus een eigen draai aan de onderrand gegeven. Nu ik nog eens heb gezien hoe zij de onderrand heeft afgewerkt denk ik toch dat ik het ga veranderen. Dan is de mogelijkheid om je tablet om te draaien namelijk iets handiger.Verder heb ik me nog met wat vlechtwerk bezig gehouden. Geen meshwork deze keer. Nu moet de boel nog op de ondergrond genaaid worden. Maar daarvoor moet ik eerst kijken hoe ik het wil hebben. Waar haal ik iets weg en hoe gaan de randen dan worden. Genoeg te doen dus. 

Hadde ei hyggelig syhelg med 9 sydamer. Vi koste oss med god mat og forskjellige syprosjekter.  Jeg sydde en støtte til nettbrettet.  Fant oppskriften her:  ipad-e-book-reader-beanbag 

9 kommentarer:

 1. Wow, dat was een héél productief weekend!
  Die tabletsteun lijkt me best handig en ziet er leuk uit. Ook het vlechtwerk is leuk.
  Je hartjesquilt vind ik prachtig worden! (ik denk dat een heel dun oranje randje net wat extra's geeft; ik zou zeggen: doen. Maar ja, ik ben echt een super leek op dat gebied)

  SvarSlett
 2. Wat een enige quilttop is dat, prachtige kleuren! En die steun voor je i-pad vind ik ontzettend origineel, nog nooit gezien. Zo blijft er altijd weer iets leuks te ontdekken. Dat vlechtwerk vind ik ook enig. Dat heb ik zelf nog nooit gedaan. Groetjes van mij.

  SvarSlett
 3. Wat heb je veel gedaan! Super je top en die houder voor je ipad is super, ga ik ook maken!

  SvarSlett
 4. Toch een heel productief weekend! Leuke hartjesquilt wordt dit. Gewoon even het randje uitproberen, door er de stof langs te leggen.Die steun is helemaal apart zeg. Nog nooit gezien? Maar wel handig!

  SvarSlett
 5. Jij bent flink bezig geweest !! Leuk hoor!!!

  SvarSlett
 6. Je was lekker bezig, handig zo'n standaard! Groetjes
  Lida

  SvarSlett
 7. Ik zou het randje oranje aan de quilt ook doen :-)
  De steun en het vlechtwerk is ook geweldig mooi.


  Hoorde overigens dat er al sneeuw gevallen is in Noorwegen. Ook bij jullie in de "buurt"?


  Groetjes,Petra

  SvarSlett
 8. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Leuke standaard heb je gemaakt.

  SvarSlett
 9. I love the heart quilt, it looks so intricate.

  SvarSlett