maandag 17 juni 2024

Nog wat Zen stitching

De afgelopen periode is er genoeg te doen rond het huis. Het knutselen komt dan wat meer op de tweede plaats. Toch heb ik zo af en toe wel wat geknutseld. Voornamelijk werk van de MakingZen workshops. 

Youngmin Lee: Barbaraæs Boat 3D Jogakbo Coaster



Ozden Dora Clow: Meditative Needle Lace


Nicki Franklin: 'Out of Office' Beginners Stumpwork Pattern
In deze workshop maakte ze een 3 D zonnehoedje. Erg leuk om te doen. De top werd doorgeweven, zo krijg je het leuke effect.


 Ik had direct een verdere uitwerking in gedachten. Een 'dikke' dame op het strand die is vandaag afgemaakt. Nu moet ik voor dit borduurwekje een bestemming vinden. Dat gaat vast goed komen.
 





donderdag 13 juni 2024

Soms zwemt er iets langs.

Soms heb je geluk en kijk je net op het juiste moment even naar buiten. Elk jaar, zo lang ik in dit huis woon (2010) zie ik wel eens een bever in het fjord zwemmen. Dit keer is het eerste jaar dat ik zie , dat hij zo dicht langs zwemt. Gelukkig gaf hij mij ook nog de tijd om foto's te maken. 
Ik geniet hiervan. 


dinsdag 11 juni 2024

Ecoprint op stof

Nog wat Ecoprints. Nu meer op stof. Bij deze foto's zie je duidelijk verschil tussen het gebruik van ijzer. Daardoor krijg je een andere kleur in de afdrukken 

Op deze foto is de stof alleen gebeitst. Hier is geen ijzer toegevoegd.
Hier is wel ijzer toegevoegd.
Ook is er een lap stof overheen gelegd, deze was gedrenkt in Chatechu.
Dit geeft een donkere (bruine)  achtergrond




















Hier zijn duidelijk groene afdrukken te zien. (IJzer en Catchu)De lap is dubbel gelegd en heeft aan de rechter kant een afdruk die donkerder is dan aan de linker kant

zondag 9 juni 2024

Weekend Ecoprinten

 Eindelijk is het er dan van gekomen. Hier werd een weekend Ecoprinten gehouden. Daar had ik erg veel zin in. Er werd met papier gewerkt en op stof. 
Op deze foto's zijn de stoffen niet bewerkt met ijzer. Dit geeft dan een gele afdruk.
Het resultaat bekijken is steeds weer een verrassing hoe het uit de "verpakking" komt.
Bij deze workshop werd er gebruik gemaakt van stoom. 



donderdag 6 juni 2024

Item van een Wc rolletje

 Ik volg Joke Hardenbol, zij maakt veel leuke items voor Junk-journals. Ik heb aan de hand van haar filmpje een item van een wc-rolletje gemaakt. Leuk om te maken. Toen dat klaar was, moest het een plekje krijgen. Dus nog een soort van collage gemaakt. 

  
Omdat ik de gestempelde bloem niet duidelijk vond heb ik daar later zwarte lijntjes omgezet. Daar heb ik toch wel een beetje spijt van. Het zachte van het orgineel passen toch beter bij de eerste versie. Maar Het is zoals het is.
Weer wat geleerd.

zaterdag 1 juni 2024

Making Zen stitching en Tyvek

Al in een eerder berict deelde ik dat ik meedeed aan het project: Zen stitching. Er komen verschillende technieken aan bod en dat sprak mij wel aan. 
Deze week maakte ik: Kate Wards Kuguri-Zashi Sashiko Pin Cushion.
Een klein werkje dat in een avond te maken is. Hij is gevuld met gemalen walnootdoppen.(Ik had nog overjarige noten liggen)
 
Daarnaast maakte ik nog:
Lis Goddards: Mixed Media Textile Moth.
Ik koos ervoor om hem in blauw-groene kleuren te maken. 
Doordat deze stof geverfd wordt heeft het wat droogtijd nodig. Het was een leuk project en ik denk dat ik er nog wel vaker eentje ga maken. 
Tot slot:
Ik heb al jaren tyvek in huis. Toen ik nog in Nederland woonde heb ik daar ook al eens een workshop in gevolgd. Verder was het eigenlijk blijven liggen.
Nu zag ik bij Joke Hardenbol een filmpje voorbij komen over het maken van een bloem van Tyvek. Dus ook dat nu eindelijk gedaan. En ik moet zeggen dat ik hem goed gelukt vind.