zondag 7 juli 2024

Stof geverfd

Onlangs heb ik een paar lapjes geverfd. Helaas kon ik de gebruiksaanwijzing niet vinden. De verf is ook al heel wat jaartjes geleden gekocht bij Dreamline. 
Voor sneeuwverven had ik dezelfde verf al wel gebruikt, met een goed resultaat.
Nu wilde ik graag groene lapjes. Daarvoor had ik blauw met geel vermengd. Het was warm dus de zakjes met stof lekker buiten in het zonnetje laten broeien. Na 2 dagen uit de zakjes gehaald en eerst laten drogen. En het waren erg mooie groene lapjes zo te zien. 
Daarna uitgespoeld en toen was er een enorm groot verschil ontstaan tussen voor en na het uitspoelen. Van groen, werd alles ineens blauw. 
Een beetje teleurgesteld, moet ik zeggen. De lapjes zullen wel weer van pas komen, maar het is geen groen. 

donderdag 4 juli 2024

Dagje Oslo

In elk geval een keer in het jaar ga ik met 2 vriendinnen iets "cultureels" doen. Dit jaar hadden we bedacht om naar Oslo te gaan. We lieten het van het weer afhangen wat we dan zouden gaan doen. 
Eerst maar eens een kopje koffie na aankomst. 
Dit deden we in Paleet. Een luxe (dure) winkelcentrum. Voor de lol gingen we nog even bij een aantal winkels hier kijken. 
Dit plafond zie je als je de roltrap op gaat.
 Op weg naar de Botanische tuin kwamen langs de Domkirke in Oslo, hier staat een monument ter herinnering aan het drama dat zich voltrok op 22. juli 2011.
Rozen van metaal gemaakt, verzameld door Tobbe Malm. Ze komen van diverse plaatsen over de hele wereld. In 2018 hebben ze bij de Domkirke in Oslo een plaats gekregen.







De planten hebben ze ingedeeld in groepen. Om mee te verven, kruidentuin, buitenlandse planten, siertuin, bergtuin en giftige planten.Het was heerlijk weer en in deze tuin kun je lang
rondwandelen

In de stad staan en hangen mooie  beelden. 


Onderweg ook nog langs deze prachtige mozaikmuur gelopen 



dinsdag 2 juli 2024

Bestelling

Hier zijn de zomerhoedjes erg populair. Een naaivriendin maakte er 25, voor de hele familie 1. Ze wilden met de hele familie naar Spanje, dus zouden daar goed van pas komen. 
Toen een buurvrouw dit zag, wilde ze graag een voor een baby van 5 mnd. 

Dus hup een patroon gezocht en aan het werk. Ik kreeg van haar een foto met het hoedje, die in gebruik genomen is. 
Daarnaast had ze bij mij toilettassen gezien. Ze wilde graag een iets meer "mannelijke" versie. Ook dat kon geregeld worden. 
Het is leuk om af en toe aan zulke opdrachten te werken. 

En de klant was tevreden