donderdag 17 oktober 2024

Bladeren, bladeren, bladeren

Op 16 en 17 oktober heb ik een workshop gevolgd bij Cordi atelier. Gegeven door Isabella Wiessler. We leerden verschillende technieken om bladeren te maken.
Door meerdere organza confetti tussen twee lagen organza te naaien. 
Deze werden nadien gebrand met de Heat gun. Het naaien van bladeren op soluvlies/water soluble.
 Organza op soluvlies,waar bladeren op genaaid werden. En als laatste door middel van het naaien van bladeren op soluvlies, die opgevuld werden met steekjes. 
Nadien wordt alles op een achtergrond gemaakt.
Mijn werkstuk is nog niet af. 
Ik heb er veel van opgestoken en het was erg leuk om te doen.

P.s
Deze week ben ik niet toegekomen aan een collage. Die houden jullie nog tegoed 

woensdag 9 oktober 2024

Conny,s collages week 3 . Op de valreep

Wat gaat een week snel om. Het is nog steeds druk hier. De groentetuin vraagt tijd. Omdat we volgende weer naar Nederland gaan, wilde ik toch het een en ander oogsten. Dat wil zeggen in de vriezer/ glazen.
Komt nog bij dat ik niet echt vit ben. Daardoor dacht ik ach deze week sla ik over. Maar ja volgende week gaat het waarschijnlijk echt niet lukken. Dus toch nog even wat geknipt en geplakt. Veel anders is het deze keer niet.
De vier woorden van deze week zijn: 
Timide, Goud, Zeester en Sleutel
De mediterende dame stond voor mij voor timide.
Dit doet ze met een mooie berg op de achtergrond. 
Een sleutel heeft hier een soort van vleugels gekregen.
Misschien de sleutel tot het stille geluk.
De bellen horen bij het meditatieproces en zijn van "goud"
Ik had nog een zeester in mijn voorraad liggen. 
Op het blog van Conny staan alle andere deelnemers. Leuk om even een kijkje te nemen.



woensdag 2 oktober 2024

Conny's collages week 2

Het is al weer woensdag. Deze keer ben ik wat later met plaatsen. Het is ietwat druk met voorbereidingen voor markten. Heb de eerste najaarsmarkt al weer gehad. daar werd leuk verkocht, dus de voorraad moest aangevuld worden. Ik had een kerstloper gemaakt. (Hier liggen toch bij velen een loper op tafel)
Deze stond op mijn Facebooksite en was in no time verkocht. Er was nog meer interesse voor, dus er moet nog een gemakkt worden. Leuk werk, maar dan schieten er wat andere dingen bij in. 
In oktober ga ik nog naar Nederland. Daar ga ik een workshop van Isabelle Weissler doen. Natuurlijk familie en vrienden bezoeken. En nog even van het drents/groningse land genieten. 
Gelukkig is deze week de collage weer gelukt. Het was wel weer een uitdaging. Eerst kun je niet de juiste plaatjes vinden en dan is er een overschot. 
Voor koraal heb ik de kleur gemengd en een gelliplate afdruk van gemaakt. Omdat de verf wat afstoot ontstond er ook nog een soort van koraaleffect. De ladder is een touwladder geworden die vast wordt gehouden door de. hand. Op de ladder is de schilderes nog bezig met de laatste hand te leggen aan het schilderij.
 
Nou een heel verhaal.
Kijk ook even bij : 
Nog even een foto van de loper

woensdag 25 september 2024

Creëer een Collage week 1

Deze week gaat de eerste collageuitdaging weer van start. Deze is weer georganiseerd door Conny
Ik doe weer mee. Het was de vorige keer leuk om met papier aan de slag te gaan.
De eerste woorden zijn:
Groen, Tegelvloer, Kappen en dier. 
Tegelvloer kwam ik niet helemaal uit en toevallig vond ik een plaatje van een hek. Dit was als wisselwoord in te zetten. 
Het ging niet allemaal heel gemakkelijk dit keer. Eigenlijk had ik wel ideëen, maar kon niet echt de geschikte uitwerking vinden. 
Kappen staat voor mij in eerst instantie voor het zuinig zijn op onze natuur. Maar deze dame verstopt zich voor de realiteit. De korhoen slaakt een noodkreet.
Met een aantal steken werpt een lampekap wat licht op de duisternis. Deze keer heb ik een A4 blad gebruikt. 

Vergeet niet om ook even bij de andere dames te kijken.
Zonder blog:  Ipie, Ingunn en Anne- Pernille ( beiden uit Noorwegen)

Da starter det 10 uker med å lage collage. Conny som organiserer det. Lager en collage, hvor du bruker 4 ord som Conny gi oss. I dag er det Grønn, flislagt gulv, dyr og kutt.
Synes ikke det var veldig lett, har byttet flislagt gulv med gjerde. Det er flere damer med en blogg som legger det ut i dag. Bare å ta seg en titt.

dinsdag 24 september 2024

De thee, roest stofrol.

Ik vind het leuk om wat nieuws uit te proberen. Was daarom ook er voor in om Deb Cooper haar workshop bij The Stitchclub uit te proberen. Het was erg leuk om een soort stofrol te maken. 
Daarna moest het in de thee. Ik dacht geen zwarte thee te hebben, maar vond toch wat in de kast. Een aantal roestige voorwerpen waren er wel. Dus hup ingepakt.
In de nederlandse appelmoespot (die was precies hoog genoeg)
Ik heb het 2 dagen laten staan, aan de lucht laten drogen en toen uitgepakt. Spannend.
Ik vond het verbazend hoe alles kleur had gekregen. Ook de syntetische stoffen. Ben er dan ook niet ontevreden over. Nu maar eens zien wat er verder eventueel nog op versierd wordt en waar het voor gebruikt wordt.   

Voorlopig hangt het aan de muur.



vrijdag 20 september 2024

Thee en roest


Onlangs zag ik op het blog van Erika een project van The Stitchclub, dat sprak mij erg aan.Dus her en der wat bij elkaar gezocht. Ik zag het ook al op een aantal andere blogs voorbij komen
 Leuk,met restjes stof en garen een lange reep maken. Deze wordt versierd met steekjes, waarvoor verschillende materialen gebruikt kunnen worden. In het werk van Deb Cooper maakt ze ook gebruik van papier. 
Als je tevreden bent leg je roestige dingen op, rolt het strak op en zet het een paar dagen weg in zwarte thee. Na 2 tot 3 dagen haal je het eruit en laat het aan de lucht drogen. Dan komt het spannende moment. Hoe komt het tevoorschijn. 
 

Ik moet zeggen dat het steekjes zetten zo leuk is, dat het lastig was om voor nu te bepalen dat het genoeg moet zijn. Maar later kun je het natuurlijk verder versieren, met bijvoorbeeld kraaltjes e.d. 
Nu heb ik geen zwarte thee, dus hiervoor de te die ik in huis heb maar gebruiken. 


dinsdag 17 september 2024

Uit eigen tuin.

Zo langzaamaan doet de herfst hier zijn intrede. Het zonnetje laat zich nog geregeld zien, maar de avonden worden frisser.
Tijd om eens wat groeten te oogsten. Over de rode bieten ben ik niet ontevreden, zo'n 1300 gram. Dat zijn voor ons tweetjes 4 porties. Ze waren lekker. 
De tomaten hebben erg hun best gedaan. Ook daar is al wat van gebruikt in spaghettisaus en ik heb er tomatensoep van gemaakt. De rest zit in de vriezer en er liggen nog meer in de vensterbank rijp te worden. 
De uien zijn niet echt groot, maar ook daarover ben ik zo voor een eerste keer niet ontevreden. Boontjes zijn ook direct in de pan gegaan. Verder hebben we veel snackaugurken gehad en komkommers. Veel is lekker opgegeten tijdens de lunch. Ook had ik augurken ingemaakt. Lekker. 

De wortels en prei staan nog in de tuin. Net als de boerenkool, die is niet super geworden. 
Het was de lol en de moeite waard. Kortom het smaakt naar meer.  

maandag 9 september 2024

Zwart wit en een beetje roze

Vandaag weer even met papier aan de slag geweest. Ik kijk graag naar de filmpjes die Joke Hardenbol bijna elke donderdag op o.a. You tube laat zien. Neem me ook voor om daar dan iets van te maken. Helaas schiet dat er wel eens bij in. Onlangs liet ze een leuk envelopje zien, die je in een Junk-Journal kunt gebruiken. Daar had ik een paar van gemaakt, maar hoe ga je die verder verwerken?
Vandaag toch eentje gebruikt in mijn Zwart-witte collage. (Helaas is er verf opgekomen)
In deze collage heb ik gestempeld met een eigen gemaakte rubber stempel, en bobbeltjes plastic. Ik had nog een mooi gestreept papier liggen, die ook goed van pas kwam. 

In het envelopje zit een "Muzikale brief" Misschien niet helemaal goed te zien op de foto. 
Bij het Making-zen project van afgelopen voorjaar, was er een aantal filmpjes waar paperclips versierd werden. Daar ben ik ook mee bezig gegaan. Op de postzegel is een bekende Jazz-zangeres uit Noorwegen afgebeeld. (Radka Toneff)


Hier heb ik met roze nog wat steekjes bij gebruikt. Roze, omdat dat al op de postzegel was gebruikt. 
Tekenen is niet echt mijn sterke kant, maar het dametje in de collage is wat mij betreft toch redelijk gelukt. Ook hier wat roze terug laten komen door de steekjes.

vrijdag 6 september 2024

Kerst post.

In 2020 had ik op bestelling kerstsokken gemaakt. Leuk om te doen.  
Nu kreeg ik onlangs een berichtje van haar,dat ze er erg tevreden mee was. Of ik een mogelijkheid had om een wandhanger te maken, waar ze kerstkaarten in kon opbergen.
Na enkele heen en weer berichtjes, werd duidelijk hoe ze het graag wilde hebben
Het zou leuk zijn om de eerder gebruikte afbeeldingen terug te laten komen. 
Tja, dus maar eens wat proberen. Ietwat verkleinen, want het geheel mocht niet groter worden dan een A3 formaat. 
Het is gelukt en het pakje is op weg naar de klant.
Spannend. 
En zo is het geworden. 

maandag 26 augustus 2024

Een mislukte poging

Zoals ik al een keer eerder schreef kun je hier een Titopper tur lopen. Er zijn 10 routes naar toppen uitgeschreven. Als je ze allemaal hebt bezocht kun je een prijs krijgen. Voor mij is het doel absoluut niet om ze allemaal te bewandelen, maar het genieten van de natuur is de hoofdprijs.  
Nu wil het geval dat deze routes dus echt niet allemaal even duidelijk zijn. Het zijn soms paadjes die je nauwelijks kunt vinden. Ben je bekend in de omgeving, dan heb je een enorme streep voor.
De route die ik wilde bereiken, samen met een wandelvriendin, was zoeen. We hadden een mooie dag, maar de top hebben we niet gevonden. helaas.
Onderweg kun je van alles tegen komen. Schapen die vaak erg nieuwsgierig zijn. Soms ook koeien met hun hoorns er nog aan. Aan de uiteinden van de hoorns zitten bollen bevestigd. zo kunnen ze elkaar in elke geval niet verwonden. 


zondag 11 augustus 2024

Vegglidagen

Gisteren was het Vegglidagen. Dat houdt in dat het feest is, overdag zijn er diverse marktkraampjes die hun waren verkopen. Ik mocht een van deze kramen met een "syvennin" (vriendin) bemannen. Wij verkochten ons handwerk. 
 
Het was een gezellige boel. Veel mensen op de been. Het is ook altijd een sociale happening voor velen.
De verkoop ging leuk. We kregen veel positieve reacties. De mensen willen graag lopers, pannenlappen, toilettassen e.d. Daar had ik de afgelopen dagen hard aan gewerkt. Manlief had nog een statief gemaakt voor mijn muizen. Met een zwart stofje erom leek het ook nog prof. 
                                                                                                                

In de bussen zitten aanmaakblokjes. Deze staan vaak naast de veelgebruikte houtkachels. Daar heb ik hoezen omheen gemaakt. Staat net even vrolijker dan de bus zelf

vrijdag 2 augustus 2024

Kleien met mijn zus

Tijdens hun vakantie hier, hebben mijn zus en ik nog wat met klei gestoeid. Een kom met vingerafdrukken moest het worden. Nu moet het drogen en dan kan er een verfje op.

Mijn zus had ook zin om een bloem van Tyvek te maken. Ook die is leuk geworden.
 Ikzelf heb toen van een restje een "kraal" gemaakt. Als je bezig bent, denk je :"het wordt niet wat". Maar later zijn we allebei tevreden met het eindresultaat.

woensdag 31 juli 2024

Ut på tur. Vøringsfossen


 We hadden bezoek deze dagen.Het waren zonnige dagen en dus leuk om even een rit te maken. De wens was om naar Het Natuurhistorisch museum te gaan. Daar lopen op het dak een aantal geiten. Nichtjelief wilde daar graag nog eens naar toe.




Een mooie tocht over de Hardanger. Met wat tussenstops. Er zijn natuurlijk wat mogelijkheden om souveniers te kopen. Een rendierenvel, of magneten met trolletjes. Ook hebben ze producten van zeehondenvellen te koop.
 


Dan door naar de Vøringsfossen. Hier is de laatse jaren veel veranderd. "Toeristvriendelijker" gemaakt.Er is een brug over de waterval gebouwd. Helaas wilde niemand met mij de brug over.
Toen door naar het Norsk Natursenter. 

En dan het laatste stukje naar Eidfjord. Daar liggen soms enorme cruisschepen. Dan weer terug naar Nore. 


Op de terugweg moest er nog gestopt worden voor geiten. Er kwam geen einde aan de kudde. Het waren er denk ik zo ongeveer 50 a 60 geiten onder de vangrail door kwamen. 

zaterdag 20 juli 2024

Muizenplaag?

In 2003 ging ik trouwen. Geen al te groot feest, gewoon lekker klein gehouden. Het leek me leuk om voor de kinderen die er bij zouden zijn iets anders te verzinnen dan een bloemencorsage. Na wat zoeken kwam ik een muizenbroche tegen. Deze kregen dan wit en blauw vilten kleding aan. 
Eerst maar even een voorbeeld gemaakt, van het bestelde pakketje.Het voorbeeld (foto 1) heb ik zelf gehouden. Deze draag ik ook geregeld. Ik heb er al vaak een complimentje voor gehad. Nu werd me ook gevraagd of ik ze ook verkocht. Tja, daar kan aan gewerkt worden natuurlijk. De eerst 2 zijn af. (foto 2 )

          
 In mijn restjes stof vond ik nog een roze stofje met eenhoorns. Daar heb ik nog een Clam up van gemaakt. Verder wordt er veel tijd in de tuin doorgebracht. Daar blijft genoeg te doen.